Ортодонтия

Алайнери и брекети

Алайнери и брекети за здрава и красива усмивка. Неправилно подредените зъби и неправилните съотношения на зъбните дъги и челюстите могат да доведат до проблеми и болки в ставите. Също така неправилно разположените зъби и проблемите в захапката затрудняват поддържането на устната хигиена, венците се възпаляват, появяват се кариеси.

Препоръчително е първият преглед при ортодонт на всяко едно дете да е преди 7 годишна възраст, но възрастните хора също са идеални кандидати за ортодонтско лечение. 

Ако винаги сте искали по-красива усмивка, или ако имате проблеми със захапката си, които влияят на здравето ви, ортодонтското лечение е добър избор.

Ортодонтското лечение може да се прави със снемаеми (пластмасови или прозрачни шини) и фиксирани апарати (брекети).

Алайнери

Прозрачните шини-Алайнери са изработени от термопластичен материал  по предварително взет отпечатък от вашите зъби. При лечението с Алайнери се използват поредица от индивидуално изработени прозрачни, незабележими шини, които постепенно придвижват зъбите към желания разултат. Курса на лечение е съобразен с индивидуалното състояние на зъбите на пациента. Продължителността е между 3 и 9 месеца в зависимост от сложността на случая. Получавате и ретайнер който трябва да се носи след завършване на лечението за стабилизиране позицията на зъбите в новото положение.

Алайнерите не само са  почти невидим, но са и подвижни. С тях можете  да ядете  и да пиете това, което искате, докато се лекувате. Почистването с четката и конеца не са проблем. Те са по-удобни от традиционните брекети, без метал или телчета, което означава, че прекарвате по-малко време в кабинета за корекции от Вашия лекар.

Брекети

Зъбните брекети , известни също като шини или скоби, са устройства използвани в ортодонтията, за подравняване и изправяне на зъбите, както и тяхното позициониране, с цел коригиране захапката на човек, като същевременно целят да подобрят здравето на зъбите. Те често се използват за коригиране при свръхзахапване, отворена, дълбока или кръстосана захапка, криви зъби и различни други недостатъци на зъбите и челюстта.

Брекетите представляват система от малки елементи, които се прикрепват за всеки зъб, чрез специално лепило. Всички елементи се свързват последователно с ортодонтска дъга. Целта на тази ортодонтска система е чрез бутане, дърпане и пристягане да се стимулира наместването и изравняването на зъбите, докато всички те заемат възможно най-правилната позиция. Най-често елементите се закрепват за външната повърхност на зъбите, но съществуват и такива, които се захващат от вътрешната страна.


Къде да ни намерите

Намираме се в сърцето на Пловдив зад Стария град

ул. Мортагон 5

Tел : +359 896378484