Как да Избелваме на зъбите

Как да Избелваме на зъбите

Как да Избелваме на зъбите?

Какво казва науката за избелване на зъбите в наши дни? Как работи избелването?

Избелване на зъби в Пловдив на ниски цениПетната по зъбите съдържат молекули, които си взаимодействат със светлината по такъв начин, че те изглеждат оцветени. Тези молекули се наричат хромафори. Повечето хромафори са цветни, защото съдържат една или повече двойни карбонови връзки.

Пероксидните радикали са молекулни фрагменти без електронен заряд, различни от йоните, и имат единичен, нечифтосан електрон. Радикалите са изключително реактивни и с голям афинитет към двойните връзки. Пероксидните радикали „атакуват“ двойните връзки на хромафорите и ги разбиват. Двойните връзки могат, както да се разбият напълно, така и да се трансформират в единични.

Какво е пероксида?

Водородния пероксид и карбамидния пероксид са активните съставки, които избелват зъбите. Те се разпадат на кислород, вода и свободни радикали. Тези свободни радикали, които се нуждаят от прикрепване, са незабавно привлечени от двойните карбонови връзки. Тези двойни карбонови връзки (молекули) са източника на повечето оцветявания (петна) по-зъбите. По време на избелващия процес, двойните карбонови връзки се разбиват единични, сменяйки цвета на зъба. Молекулите със сменен цвят са транслуцентни и правят зъбите да изглеждат по-бели.

Водород с/у Карбамид

Водородния пероксид (НР) се разпада напълно до 60 мин. Карбамидния пероксид (СР) първо трябва да се разпадне до водороден пероксид и урея, и след това е активен до 6 часа, което позволява  по-продължително време на избелващата процедура.

Истината за фото-активираното избелване

Най-често се среща неразбирането относно науката за фото-избелването. Клиничните изследвания показват, че няма друга избелваща система, освен Зуум (включваща лампа и избелващ гел), която да предлага по-бързо и по-ефективно кабинетно избелване! Гелът на Зуум работи като резултат от реакцията “ Фото- Фентон“ между пероксида и желязото. Компонентите на пероксида осъществяват бърза реакция със желязото, за да произведат хидроксилни радикали, които са истински терминатори срещу петната. Светлината циклично подновява желязото, продължавайки да произвежда хидроксилни радикали, което значително подобрява избелващите резултати. Третирането само с гел не постига същото ниво на избелване, както със гел и светлина. Също така използването на гел, различен от Зуум, не дава такива добри резултати. За това говорим за система за избелване, а не само за избелващ гел или само за избелваща лампа! „Зуум“ е търговска марка, а не метод. Всички реклами за „Зуум- техника на избелване“, при които се използват други гелове или други лампи, са грубо нарушение и злоупотреба със доверието на пациента.

Share:

Вашият коментар