Инжектиране на ботокс

Инжектиране на ботокс

Инжектирането на ботокс парализира временно някои лицеви мускули, прави невъзможно съкращаването им за известен период от време и така възпрепятства образуването на нови и задълбочаването на вече съществуващите бръчки.

Ботокс се прилага в случаите, когато трябва да се изгладят мимическите бръчки по лицето и шията, за по-младежки вид и излъчване. Освен това ботокс контролира и нежеланото изпотяване по лицето и най-вече по челото. Особено успешно се оказва приложението му за изглаждане на бръчките между веждите, около очите (т. нар. пачи крак), около устните. В състояние е да промени общата визия на лицето, като заличи уморения вид.

Препоръчително е ботокс да се използва при пациенти над 30-годишна възраст. Самата процедура не болезнена и се усеща само леко бодване след първата инжекция. Манипулацията с инжектирането на токсина трае от 5 до 10 минути, ефектът от нея се проявява след 2 – 5 дни и първоначално продължава около 6 месеца. След повторно третиране времетраенето му се удължава. Средното време за възстановяване след инжектирането с ботокс е 24 – 48 часа.

Няма ограничение на процедурите с ботокс. Може да ги правите цял живот, но не е препоръчително да си инжектирате токсина на едно и също място, повече от два пъти в годината.

Share:

Вашият коментар